Freundův plán integrace azylantů v Brně: Choroba nebo zločin?

Martin Freund uvedl na sociální síti svůj integrační plán pro azylanty slovy „příspěvek Brna k atmosféře hysterie“. Zcela správně, protože přesně tím také je.

Pan Freund, aktivista z hnutí Žít Brno, je předseda výboru pro národnostní menšiny brněnského zastupitelstva. Jeho „systémový projekt“ sestává z vystavení kartičky, takzvaného „Brněnského integračního pasu“. S tím pak imigrant bude navštěvovat všemožná školení a podobné věci po dobu jednoho roku, zřejmě také na pas dostane ubytování a jiné sociální výhody. Především však imigrant bude obrážet jednu neziskovou organizaci za druhou, aby byl řádně ideologicky vybaven pro život mezi Brňany. Po roce pak bude slavnostně pasován na právoplatného občana Brna.

Potlačím teď na chvíli touhu po sarkastickém parodování i takřka nezvladatelnou chuť na rovinu říct, že ten plán je nezodpovědné idiotství. Věcně se zeptám: Z čeho bude azylant z jiné kultury a jiného civilizačního okruhu v Brně žít? A nemyslím tím jen ten rok, kdy bude závislý na sociálním systému města a státu, myslím především z čeho bude žít poté? Kde najde práci? A co se stane, když ji nenajde?

Chceme-li imigranty přijmout, musíme dát otevřené odpovědi na základní otázky. Najdou nově příchozí práci? Jsme připraveni na novou zátěž sociálního systému? Jsme připraveni na nárůst nezaměstnanosti a nárůst kriminality? Máme v rozpočtech peníze na posílení policie a zvýšení kapacity věznic? Chceme mít v Brně další ghetta, když ne hned, tak v druhé a třetí generaci? Chceme ve školách další děti bez přijatelných jazykových znalostí i obecně kulturních návyků?

Ne, to není ani surové, ani zbytečně skeptické. Je to odpovědné. Bez odpovědí na tyto otázky žádný plán není plánem. Jak můžeme chtít integrovat nové etnické skupiny, když neumíme integrovat ani ty stávající? Všichni dobře víme, co obnáší romský problém. Kriminalitu a nezaměstnanost. Jestli nedokážeme řešit integraci romské menšiny, nedokážeme řešit ani problém velmi podobný, tedy integraci dalších cizích etnik.

Pomatenost aktivistů nabývá stále více charakter duševní poruchy. Jednou se domnívají, že uklidní demonstrující dav výsměšky a vystřihováním papírových srdíček, nyní se snaží tvrdit, že slavnostní pasování na občana Brna vyřeší sociální a kulturní problémy. A choroba, která těm lidem zabraňuje vnímat realitu, je pořád ještě ta lepší možnost.

Protože jestli nejsou nemocní, jsou zločinci. Zločinci, kteří pro nasycení své lačnosti po veřejných penězích udělají naprosto cokoli. Budou svými šílenými návrhy podněcovat strach a paniku dál a dál, v domnění, že z řešení jimi vytvořených problémů budou dobře živi. Jestli je to tak, pak se velmi mýlí. Nebudou to peníze, čeho se jim dostane.
------
 

Iniciativa Spravedlivé město pořádá 24. října tohoto roku v Brně konferenci Demokracie jsme my. Tématy konference budou subsidiarita (posilování pravomocí místních samospráv), imigrační otázky a ohrožení demokracie lobbingem financovaným z veřejných peněz. Informace o konferenci najdete již brzy na www.spravedlivemesto.cz.

Martin Freund bude mít příležitost obhájit svůj plán před Brňany už 1. října. Strana svobodných občanů pořádá od 18 hodin v sále Moravského zemského muzea (Dietrichtsteinský palác) v Brně veřejnou diskuzi o imigraci, na níž byl také pozván.

Emotikona smile

Autor: Viktor Lošťák | pátek 4.9.2015 14:02 | karma článku: 33,73 | přečteno: 1519x
  • Další články autora

Viktor Lošťák

Bollywood nad nirvánu

20.10.2016 v 9:26 | Karma: 19,09

Viktor Lošťák

Dalajláma: Cirkus přijel!

19.10.2016 v 13:09 | Karma: 41,08

Viktor Lošťák

Může mít senát smysl?

17.10.2016 v 15:58 | Karma: 25,61