Peníze pro Kliniku jsou peníze proti demokracii

24. 02. 2016 12:05:03
Text Magdalény Šipkové Klinika žije život, který se zdá nemožný má obhájit „autonomní“ pražské centrum Klinika. Stojí za přečtení. Tak výjimečně silný extrakt neomarxistické doktríny se jen tak nevidí.

Paní Šipková bude vykládat o imaginaci, fašismu, jaká je společnost hrozná, jak je všechny tlučou, křivda za křivdou, úplné litanie... Jen jedno nevysvětlí - proč si všichni ti pánové a dámy jednoduše nepronajmou barák jinde. Nebo nekoupí, když je jich tolik, nebo nepostaví, když jsou tak činorodí a kreativní.

Odpověď je zřejmá. Protože při vší imaginaci a feminismu neumí vydělat žádné peníze. Při vší kreativnosti neumí dům postavit. A při vší nepostradatelnosti o ně vlastně nikdo nestojí ani tolik, aby jim za jejich služby zaplatil. Protože bez toho tak opovrhovaného a nenáviděného systému, jak říkají nám, co mezi ně nepatříme, bez toho, co druzí vytvořili, žádná jejich autonomní (sic!) Klinika fungovat nemůže.

Symbióza je vztah, v němž každá ze stran přináší výhodu té druhé. Vztah, v němž jedna strana jen bere a na druhou stranu plive, není symbióza. Je to parazitismus.

Pobouření nad vzteklým žebrákem, který zuřivě buší prázdnou miskou, nepochopitelně přesvědčen, že nejenže mu všichni něco dluží, ale dokonce on sám je nadřazen těm, kteří ho živí, je jedna věc. Neskrývaná nenávist vůči dávajícím přirozeně naštve, ale co už. Magdalena Šipková je prostě pomatená hippie, stejně jako byli podobní lidé v každé generaci. Ten úžasný feministicko-antifašisticko-ekologický svět, který líčí jako objev, je ve skutečnosti variací jedné z nejstarších povídaček, jaké jen existují.

Bylo by tedy lepší nad tím mávnout rukou, ať se ta stará i mladá děcka vyblbnou? Ne. Je tu totiž ještě ta věc druhá.

Klinika není něčím jako je skautská klubovna, prostorem, kam si odpoledne přijdete vytřást blechy z dredů a u kafe pokecáte, jak vám to ve skříni pěkně kvete. Sama Šipková jasně ukazuje, že Klinika je politickou organizací. Je sídlem neomarxistů, je stejně politickým prostorem jako by byla - řekněme - klubovna mladých nacistů. Ti by nejspíš diskutovali nad Mein Kampfem u sklenky šnapsu; Šipková a spol čtou knihy o zlotřilém kapitalismu, pořádají feministické přednášky a navzájem se ujišťují, že "nemusí být podřízeni logice vlastnických vztahů". Je to ryzí politikum, žádná charita ani zájmová činnost. A právě proto nesmí dostat vůbec nic.

Každá podpora Kliniky z daní je nepřijatelná. Je podporou politickému uskupení s jasnými politickými cíli. Je to podpora nevolené zájmové skupině, která se infiltruje do mocenských struktur právě tím, že se dlouhodobě skrývá za legendou o veřejné prospěšnosti; přitom není ničím jiným než ideologickou (ale i praktickou) přípravkou neomarxistů. Ti zde znovu demonstrují svou taktiku - prohlásit sebe sama za všeobecné dobro, dostat peníze, ty investovat do upevnění mocenského postavení, prohlásit se ještě hlasitěji za dobro, získat peníze... A tak dále, až k diktatuře.

Peníze pro Kliniku jsou peníze pro nevolenou a voliči nekontrolovanou mocenskou skupinu; peníze proti demokracii.

Autor: Viktor Lošťák | středa 24.2.2016 12:05 | karma článku: 44.60 | přečteno: 4089x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 19.65 | Přečteno: 232 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 18.41 | Přečteno: 548 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 14.33 | Přečteno: 392 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.99 | Přečteno: 252 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.95 | Přečteno: 671 | Diskuse
Počet článků 81 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2710

*1969, člen zastupitelstva městské části Brno-Bystrc. Jsem aktivní komunální politik, zvolený za místní občanský subjekt. Zakladatel a předseda politického uskupení Svoboda a síla, prosazujícího ideál silného a svobodného jedince.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...