Moc

26. 04. 2016 11:30:35
„Tato pěkně živená pani Magda Faltová šéfuje neziskové organizaci jménem Sdružení pro integraci a migraci. Za posledních pár let získala jenom ze strukturálních fondů EU 30 079 876 Kč."

„To je slušný rozpočet, se kterým se vyplatí dělat etnobyznys. Diví se někdo, že pořád potřebují migranty?”

Mám rád internetové diskuze. Sám se příliš nezapojuji, jen čtu a snažím se porozumět. Když jsem pročítal přibývající komentáře pod fotografií paní Faltové, pochopil jsem, jak tragickému omylu podléháme.

Nejde o peníze. Lidem jako je Magda Faltová, jako je Matěj Hollan, Matěj Stropnický, Martin Freund a všichni ti další nejde o to, aby se přisáli na veřejné rozpočty. Ne na prvním místě. Touha po penězích je důležitá, ale není to to hlavní. Tím nejdůležitějším, po čem tak lační, je moc.

„Dejte před člověka funkci a zblázní se,“ varoval mne jeden zkušený politik v době, kdy jsem sám uvažoval o kandidatuře. Dejte člověku moc, stačí jen příslib moci, jen matná příležitost, a stane se z něj někdo jiný. „Nepodceňujte to, je to silnější, než si umíte představit,“ pokračoval tehdy ten politik. A měl pravdu. Neuměl jsem si to představit a podcenil jsem to. Je to silnější, než si myslíte. Viděl jsem lidi změněné k nepoznání, v bestie s vyceněnými zuby, bez zábran, bez ohledů. Jen mít moc, mít funkci, stát se konečně někým.

A to je to, co pohání neomarxistickou rakovinu. „Proč nám závidíte peníze, vždyť platy v neziskovkách jsou tak nízké,“ slyšíme často. Je to nevědomé přiznání. Na první místě nejde o peníze. Jde o moc.

Proto se jejich plány příčí zdravému rozumu. Vždyť vůbec nejde o to, aby racionálně fungovaly. Ne z vašeho hlediska. Nemají přinést váš prospěch, mají stvořit jejich moc.

Proto jsou zákazy, restrikce, kontrola, omezování slova v podstatě synonymická k neomarxistické agendě. Moc se musí realizovat, potvrdit, a tím znásobit.

Proto čím víc se blížíme tvrdému jádru neomarxistů, tím více nacházíme lidi, kteří by se nikde jinde neuplatnili, které by jinak nikdo nezaměstnal, lidi psychicky aberované. Ti nejsnáze podlehnou přitažlivé síle moci. Vždyť oni vědí, že jinak by nebyli ničím. Najednou jsou z nich ředitelé, poradci, náměstci... Je to jako zázrak. Z opovržení na výsluní. Z frustrace v extázi. A teď vám ukážu. Teď můžu. Teď jsem konečně někdo.

Moc. Stvoří aktivisty, protestující proti přízrakům, stvoří ředitele neziskovek, řešící neexistující problémy, stvoří náměstky a jejich bludné vize, stvoří ministry omezující svobodu projevu, stvoří jiné ministry s extrémistickým mentálním nastavením, bojující proti extrémismu, stvoří šílené diktátory i velitele koncentračních táborů. Být důležitý, významný, respektovaný, obávaný, třeba i nenáviděný, vždyť nenávist je zvlášť intenzivní forma uznání, hlavně konečně být.

Je nesmírně důležité si to uvědomit. Nejde o peníze. Jejich vůdcové nejsou zloději. Jsou sadisté.

Zloděje lze nasytit. Zloděj je jistě příčetný, snad i prohnaný, vždyť jinak by ho chytili. Chce věci z tohoto světa a když je riziko přílišné, ustoupí. Sadistu, člověka s patologickou touhou po moci, nasytit nelze.

Rakovina neomarxismu se nezastaví, ani když dokážeme zajistit slušný plat jim všem. Nevykoupíme se.

Vůdce neomarxistů nelze přesvědčit. Jejich ego se rozšířilo natolik, že je nic než touha po moci neovládá. Nelze jim vysvětlit, že to, co navrhují, nebude fungovat, protože z jejich hlediska to fungovat bude. Přinese jim to moc a o nic jiného nikdy nešlo. Jako nešlo partajní věrchušce v reálném socialismu o ekonomickou prosperitu; je jedno, že živoří, když je můžeme ovládat.

Nevykoupíme se, protože oni nechtějí naše peníze. Ta bestie se živí svobodou a životy, živí se přímo námi. Jestli je nezastavíme, přijde katastrofa.

Autor: Viktor Lošťák | úterý 26.4.2016 11:30 | karma článku: 43.80 | přečteno: 3735x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 20.56 | Přečteno: 339 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.11 | Přečteno: 508 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 464 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2305 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 651 | Diskuse
Počet článků 81 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2710

*1969, člen zastupitelstva městské části Brno-Bystrc. Jsem aktivní komunální politik, zvolený za místní občanský subjekt. Zakladatel a předseda politického uskupení Svoboda a síla, prosazujícího ideál silného a svobodného jedince.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...