Pobodaný muslim aneb případ, který se nestal

Policie odložila případ pobodaného muslima v pražských Vršovicích. Beze svědků, bez kamerových záznamů, zato s mohutným pobouřením aktivistky a partnerky údajné oběti Evy Zahradníčkové.

Byl to jeden z těch mnoha incidentů, u nichž se nikdy nenašel nejen pachatel, ale nebylo ani prokázáno, že k nim vůbec došlo. Jeden z těch, o nichž doslova s nadšením křičeli do médií ti, kteří prý byli napadeni, aby z něj načerpali legitimitu pro vlastní postoje a očernili ty, kteří s nimi nesouhlasí. Bijí nás, jsme v právu!
Nejste v právu a ani vás nebijí. Zatím.
Lidé jako Eva Zahradníčková svou touhou po publicitě za každou cenu stupňují napětí ve společnosti. Nikdy nevyšetřené incidenty, za nimiž tušíme fabulace, inscenování a operace pod falešnou vlajkou, vyhrocují konflikt mezi neomarxistickými skupinami a většinovou společností. Obávám se, že se brzy svým strůjcům strašlivě vymstí.

Jestli neomarxistické bojůvky nevymění zpupnost za pokoru, jestli budou dál ohýbat skutečnost, brzy se na opačné straně barikády najdou opravdoví militanti. Budou povzbuzeni spravedlivým hněvem a uchlácholeni tím, že předchozí "případy" vyzněly do prázdna. Opravdoví extrémisté nejenže usoudí, že jsou vlastně v právu, když druhá strana používá tak otřesné praktiky, ale budou také uklidněni bezvýsledností policejního šetření i tím, že aktivistům už nikdo nebude věřit, i kdyby byli projednou opravdu terčem útoku. Budou si připadat čestní a beztrestní. A to bude špatné, tak špatné, že už to stěží může být horší.

Nechci, aby k tomu došlo. Všichni vy klinikáři, noční sprejeři a Evy Zahradníčkové, zastavte to. Zastavte to, dřív než bude pozdě. 

Autor: Viktor Lošťák | úterý 10.5.2016 16:12 | karma článku: 42,62 | přečteno: 3185x
  • Další články autora

Viktor Lošťák

Bollywood nad nirvánu

20.10.2016 v 9:26 | Karma: 19,09

Viktor Lošťák

Dalajláma: Cirkus přijel!

19.10.2016 v 13:09 | Karma: 41,08

Viktor Lošťák

Může mít senát smysl?

17.10.2016 v 15:58 | Karma: 25,61