HateFree odmítá odsoudit smyšlené útoky, další desítky lidí se připojily k výzvě

Lukáš Houdek, mluvčí iniciativy HateFree, odmítá vydat prohlášení, odsuzující fingované útoky s politickým pozadím. K výzvě HateFree se mezitím připojily další desítky lidí.

"Odsuďte bez prodlení, veřejně a hlasitě všechny pokusy o předstírání politicky motivovaných útoků. Odsuďte zaslepenost, s níž jejich autoři podněcují nenávist ve společnosti, odsuďte nezodpovědnost, s jakou přispívají k růstu napětí," žádají signatáři výzvy.

Text výzvy je spontánní reakcí na výsledek policejního vyšetřování lednového incidentu, při němž byl údajně neonacisty pobodán v pražských Vršovicích muslim I. T. Policie se dnes přiklání k tomu, že celý útok byl vymyšlen, ať už domnělou obětí či aktivistkou Evou Zahradníčkovou, která o události zpravovala média.

Mluvčím iniciativy HateFree byl dnes zaslána aktualizovaná výzva s doplněným seznamem signatářů. Chcete-li se připojit i vy, můžete napsat své jméno do komentářů k textu, nebo také na facebooku či mailem na info@s-a-s.cz.

*

Lukáš Houdek, info@hatefree.cz, lukas@hatefree.cz
Adam Podhola, adam@hatefree.cz
Marie Škardová, marie@hatefree.cz
iniciativa HateFree

Vážení,

v příloze vám zasílám aktualizovanou výzvu iniciativě HateFree. Další desítky lidí se připojily, aby vás donutily odsoudit účelově fingované, smyšlené a vylhané incidenty, stejně jako jste dosud odsuzovali jejich imaginární pachatele. 

Vaše dosavadní reakce je negativní. Odmítáte logickou, legitimní a morálně správnou žádost občanů, těch lidí, od nichž si berete peníze na svou činnost. Děláte velkou chybu. Nejen odmítnutí, i každá váhavost a polovičatost vaší reakce, uhýbání a neochota, proti vaší iniciativě i proti vám osobně obrátí veřejné mínění ještě silněji, než je tomu dnes. 

Během včerejška byly zveřejněny další argumenty, které těžko zpochybnitelným způsobem ukazují, jak byl údajný lednový útok na muslima v pražských Vršovicích od začátku smyšlenou pohádkou. Stejně tak neexistují žádné důkazy o skutečných pachatelích sprejerských incidentů nebo údajného žhářství v centru Klinika. Přes naprostý nedostatek důkazů jste se v těchto i dalších případech postavili za pouhá tvrzení, a vinu svalili tam, kde jste ji chtěli mít. Vy sami se podílíte na manipulacích, to vy ohýbáte skutečnost. Jde vám opravdu o zmírnění nenávisti nebo o indoktrinaci, ovlivňování veřejného mínění a vytváření politické poptávky pro mocenské skupiny, které za vámi stojí?

Znovu vás vyzývám. Přehodnoťe svůj postoj, uposlechněte naší výzvy.

Viktor Lošťák

*

Ke stažení

Smyšlené útoky stupňují napětí ve společnosti (PDF)
Tisková zpráva k výzvě HateFree (PDF)
Výzva HateFree, průvodní dopis (PDF)

Autor: Viktor Lošťák | čtvrtek 12.5.2016 10:52 | karma článku: 41,20 | přečteno: 3902x
  • Další články autora

Viktor Lošťák

Bollywood nad nirvánu

20.10.2016 v 9:26 | Karma: 19,09

Viktor Lošťák

Dalajláma: Cirkus přijel!

19.10.2016 v 13:09 | Karma: 41,08

Viktor Lošťák

Může mít senát smysl?

17.10.2016 v 15:58 | Karma: 25,61