Viktor Lošťák

A HateFree mlčí

15. 05. 2016 18:04:23
Dneškem už nemůžeme mít žádnou pochybnost o tom, co se v této zemi děje. Půjdu bez oklik rovnou k věci.

Jak dlouho trvalo po každém údajném incidentu s údajně politickým pozadím iniciativě HateFree, jejímž posláním je (údajně) mírnit nenávist ve společnosti, než začali křičet o neonacistickém, xenofobním, rasistickém útoku? Většinou do pár hodin, někdy i dříve. Někdy jsme se o takových útocích dozvídali rovnou od aktivistek, které nám celý příběh věrně dle své fantazie přes média povyprávěly. A kde je HateFree teď? Kde jsou jeho plamenná prohlášení proti politickému násilí?

HateFree mlčí.

Snad vadí, že nynější incident je tak dobře a prokazatelně zdokumentován. Že pachatel není imaginární, ale velmi skutečný, že dokonce ještě jásá nad tím, co udělal, na sociálních sítích. A není v tom jásání sám. Prostě je to celé asi moc očividné, HateFree má zkrátka radši něco mlhavějšího. Nebo ne?

Jistěže ne. HateFree jen ukazuje v tom nejjasnějším světle, co je zač. Že je indoktrinačním nástrojem ve prospěch jednoho politického směru, kterému trvale ne nadržuje, ale který přímo vytváří. Vždyť iniciativa HateFree nemůže být neutrální a apolitická, už proto, že její lidé jsou všichni typičtí neomarxisté.

HateFree opravdu pracuje s nenávistí ve společnosti. Jen ji nemírní, ale rozdmychává. Je od samého začátku - ne chybou, programově - zřízená proto, aby násilí do společnosti vnesla.

Všechna prohlášení HateFree, samotný jazyk, jímž mluví, je ryze politickým, ideologickým nástrojem. Ten jazyk je určen ne k rozhovoru svobodných lidí, ale k ideologickému vítězství, k manipulaci duchem toho, kdo mu podléhá. Je to newspeak, novořeč, přesně tak, jak ji popsal Orwell.

Už samotná mantra „nenávisti“. Ve společnosti neexistovala žádná nenávist, dokud se proti ní nezačalo bojovat. Myslím žádná skutečně hrozivá míra nenávisti. Ano, vždy tu byla místa sociálního střetu, odkud čas od času zazněla silná nespokojenost v soužití místních skupin lidí. Tehdy to bylo, jako v každé realisticky smýšlející, rozumné společnosti, důležitým signálem, příznakem problémů. Někdo někde s něčím nesouhlasí a dává to najevo. Jen dokud nepřišla tahle politická skvadra hrůzy a nerozhodla se, že nesouhlas obyvatel nazve nenávistí.

Míla Hájek: Muslimové, běžte Martinu Konvičkovi napravit hlavu
Míla Hájek: Muslimové, běžte Martinu Konvičkovi napravit hlavu

A rázem byl svět plný nenávisti, protože každý váš nesouhlas je tak nazván a vy jistě občas s něčím nesouhlasíte. Nesouhlasíte s politikou vlády? V normální, neomarxistickou pařečí nenakažené společnosti, jste občan, který něco s tou či onou razancí žádá. V jazyku HateFree jste však - nenávistník. Není špatná vláda, nedělá špatná rozhodnutí, to vy jste špatní, že máte něco proti. Nesouhlasíte s politikou vlády v oblasti imigrace? Jste xenofob, rasista, neonacista, fašista... Však víte, jak váš nesouhlas HateFree umí nazvat.

K tomu slouží newspeak. A k tomu slouží HateFree.

HateFree je manipulačním nástrojem neomarxistických skupin. Je nástrojem ovlivňování veřejného mínění, jež si veřejnost sama platí. Daňový poplatník platí permanentní politickou kampaň konkrétním mocenským skupinám.

Nyní se HateFree zcela demaskovala. Zatímco imaginární pobodaný muslim a egománií posedlá aktivistka, kteří nedokázali zfalšovat „útok“ ani tak dobře, aby na to policie bryskně nepřišla, vzbudili pozornost agentury okamžitě, nynější nade vší rozumnou pochybnost prokázaná snaha vyprovokovat muslimské radikály v Londýně k útoku na Martina Konvičku ji nepřiměla zhola k ničemu.

Přitom HateFree je za tento čin plně sama odpovědná. To ona dehumanizuje politické protivníky, když nesouhlas a jiný názor označuje za zločin. Zaútočit proti nesouhlasícímu, ale slušnému člověku, je morálně vadné. HateFree však z oponentů dělá zločince, a na ně je útok už morálně ospravedlnitelný. Bylo jen otázkou času, kdy se nějaká vadná duše toho alibi chopí a zakryje si jím svědomí.

Nebudu teď už ani psát o tom, že HateFree aktivně odmítla vydat prohlášení, přestože byla vyzvána téměř dvěma stovkami rozhořčených lidí, aby odsoudila osoby, které fingované politické útoky inscenují.

*

Nechci článek neúnosně natahovat. Těmto „iniciativám“ musíme okamžitě, což znamená v nejkratší možné době, jaké jsme schopni, ukončit veškeré financování z veřejných zdrojů. Je to úkol nejvyšší priority pro každého soudného člověka i politika. Tendence k násilí je ve společnosti jasně cítit – a aby nebyla, když do ní každý den lijí jed politické, veřejností placené „iniciativy“. Ten proud je třeba zastavit hned.

Nejbližší krajské a senátní volby musí být tím místem, kde se s očistou začne. Musíme vyzvat kandidující subjekty, aby se přihlásily k principu, že veřejné zdroje nesmí být použity k financování politických spolků. Pro senátory to znamená podpořit při hlasování všechnu budoucí legislativu, která z tohoto principu vzejde. Pro krajské subjekty to znamená nevstoupit do žádné koalice, která nebude mít v programu změny grantového systému z krajských zdrojů ve smyslu tohoto principu. Krajské dotace budou po volbách první, které se zastaví.

Jak kraje, tak senátoři mají zákonodárnou iniciativu. Toho lze také využít, nicméně prvotní je okamžité zastavení dotací tohoto typu z krajských zdrojů. Znamená to přihlášení, opravdové, činné přihlášení se k myšlence, ne nekonečné sliby. Jako zastupitel vím, že změna grantových pravidel je hotová rychle. Není důvod, aby subjekt, který myslí svůj slib opravdu vážně, jej nesplnil ihned.

Že je tento plán zcela reálný potvrzují první výsledky. K myšlence se přihlásil sociolog Petr Hampl, jež bude na podzim o voliče usilovat. Jednoznačné „ano“ vyslovil i předseda krajské organizace Svobodných Jan Hlaváček na jižní Moravě, tedy záměr odejmout dotace z krajské úrovně všem politickým spolkům.

Skončit s toxickou politickou agitací a skončit s přímým podněcováním nenávisti a zanášením násilí do společnosti musíme ihned. Pamatujte, když nevrátíme smysl slovům, každý váš nesouhlas bude zločinem. To je definice diktatury.

*

Jestli sdílíte stejné vidění situace a jste ochotni a máte energii pomoci, zvláště v Jihomoravském kraji, ozvěte se mi. Kontakty najdete na www.s-a-s.cz.

Viktor Lošťák

*

Smlouvy HateFree s dodavateli. Iniciativa není povinna pořádat výběrová řízení, může zakázky zadat spřáteleným firmám přímo. Klikněte pro originální data.
Smlouvy HateFree s dodavateli. Iniciativa není povinna pořádat výběrová řízení, může zakázky zadat spřáteleným firmám přímo. Klikněte pro originální data. (Martin Kokeš )

Autor: Viktor Lošťák | karma: 47.47 | přečteno: 14112 ×
Poslední články autora