Martine Freunde, odstupte

"Integrační pas není žádný potrhlý experiment," hájil se v září loňského roku brněnský zastupitel Martin Freund (Žít Brno).

Martin Freund je autor začleňovací strategie města; plánu, v němž se počítá s kurzy dobrého chování, výslužkami pro neziskovky a závěrečným pasováním na občana města. Strategie, počítající se vším kromě reality.

"Vytvoříte-li si myšlenkovou linku „projekt pro integraci = Brno bude přijímat více uprchlíků, než kdyby ho nemělo = V Brně bude víc mešit = V Brně vzroste kriminalita/nezaměstnanost“ a poté po mě chcete odpověď, pak se ji logicky nedočkáte," neodpovídal Martin Freund na otázky bezpečnosti ve městě poté, co do něj přijdou imigranti z kulturně neslučitelných oblastí.

 

 

Odpověď dostal včera v Nice. Je to poslední z odpovědí v dlouhé řadě, a všechny znějí stejně. Krev, bolest, smrt. To je výsledkem všech dětinsky naivních snah o začleňování, pocházejících od lidí, kteří ve své zaslepenosti odpověď nemají, nevidí a nechtějí vidět.

Víc uprchlíků znamená víc mešit, víc mešit znamená víc lidí s neslučitelným viděním světa, a víc takových lidí znamená válku.

Krev, bolest, smrt. To je odpověď, které se od vás dočkáme, Freunde. Ne ve vašich bláhových plánech, ale v jejich výsledcích, v ulicích našich měst. Mýlíte se, Martine Freunde, a každý to vidí. Vaše omyly ohrožují naše rodiny. Omluvte se a neste odpovědnost.

Martine Freunde, odstupte.

Autor: Viktor Lošťák | pátek 15.7.2016 15:38 | karma článku: 39,55 | přečteno: 1407x
  • Další články autora

Viktor Lošťák

Bollywood nad nirvánu

20.10.2016 v 9:26 | Karma: 19,09

Viktor Lošťák

Dalajláma: Cirkus přijel!

19.10.2016 v 13:09 | Karma: 41,08

Viktor Lošťák

Může mít senát smysl?

17.10.2016 v 15:58 | Karma: 25,61