Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K40a94r35e14l 14R17a48d25a

11. 7. 2015 17:59

Existuje jedna cesta jak tyto vyžírky zastavit. Prostě nevolit žádnou ze stran, které na tohle dávají peníze. A pozor, ani ty, které sice u vlády nejsou, ale podobný systém podporují třeba všechny ty odnože zelených.

0 0
možnosti

Také přispěju. Pracovala jsem v o.s. 12 let. Všechny dotace a granty, které jsme na činnost dostali si samozřejmě "dárci" pravidelně pečlivě kontrolovali (což je v pořádku). Někdy trochu absurdní. Počítal se toaleťák v poměru k . počtu klientů, žárovky, kontrolovalo se, jestli nemáme v místnostech příliš teplo. Dělali jsme zadarmo přednášky na školách. Nehovořím o kontrolách z finančáku, ty byly opravdu na povídku či film- Když jsme jednou účtovali a naprogramovaná tabulka zaokrouhlila haléře nahoru, museli jsme účtovat znovu.Platy podle tabulek, požadované vzdělání, žádné prémie.Na to všechno jsme byli zvyklí. Ovšem pár měsíců nového roku jsme byli vždycky bez peněz - jedna úřednice prohlásila, že si na to budeme muset zvyknout. Proč by lidi, kteří suplují nějakou službu, kterou nezajistí stát, měli být několik měsíců bez peněz, proč všechny tak dráždí, že mají nějaký plat... Naše projekty, účtování, platy atd. byly vždycky všude přístupné, kdokoliv se mohl podívat. Tohle bylo ještě před pěti lety. Tedy moje zkušenost.

3 1
možnosti

Služby občanům, které by měl poskytovat ze zákona stát, by měly být zajištěny jeho vlastními silami. Mimochodem, jestli to není tajné, čím jste se vlastně zabývala?

3 0
možnosti

Už dlouho jsem se tak nenasmál.

1 4
možnosti

Máte bohužel pravdu, v podstatě kritici diktatury, nesvobody, neochrany přírody atd. se chovají úplně stejně, jen na druhé straně - prosazují zase svoji diktaturu - "melouní diktaturu" (na povrchu zelenou, vevnitř rudou). Problémem je, že spousta lidí si z neziskových organizací udělala dobré živobytí, a je jedno jestli je živí stát, granty firem nebo drobní dárci. Prostě proč se snažit pracovat v nějakém zaměstnání v ukrutném víru světa, když mě mnohem lépe může uživit úřad a ještě lépe neziskovka, kde si udělám svá pravidla a budu si vyplácet kolik chci? Jsou neziskovky, kde jsou lidi jen dobrovolníci, tam nic proti, ale neziskovky kde si pár vyvolených vyplácí 30-40tis. měsíčně a ještě se tváří, že sežrali všechnu moudrost světa a mají právo do všeho kecat, to je fakt na zavření. V podstatě se jedná o zelený fašismus - protože jsou i lidé, kteří nemusí být placeni, ale prostě se cítí být lepšími občany oprávněnými do všeho kecat jen proto, že jejich světonázor (zeleně levicový) je jakoby opravňuje se cítit na lepší lidi než jsou třeba ukrutní a zlí investoři, developeři, majitelé firem... 

Je to o lidech, ale nejhorší je když se někdo povyšuje nad někoho jiného díky své filozofii a dělá si nárok na rozhodování o druhých.

4 0
možnosti

Patoka nikdo nevolil, nemá tedy co kafrat do politky.

3 0
možnosti

velmi dobrý popis/postřeh, karma R^

11 0
možnosti

Děkuji za blog - důležité téma dnešních dní, bylo by dobré přijmout zákon na zveřejňování finanční podpory všech neziskovek!

9 0
možnosti

Rika vam neco pojem "vyrocni zprava"?

0 1
možnosti

J58o91s38e11f 68S84u11k

9. 7. 2015 11:57

Výborný článek a velké téma..V poslední době vylezlo na povrch přes Klokánky, jak je systém neziskovek hloupě a hlavně draze nastaven..Podobný problém jako dotační politika..

11 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2710x
*1969, člen zastupitelstva městské části Brno-Bystrc. Jsem aktivní komunální politik, zvolený za místní občanský subjekt. Zakladatel a předseda politického uskupení Svoboda a síla, prosazujícího ideál silného a svobodného jedince.

Seznam rubrik