Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Největší "zrádce" v novodobé historii Spojených států E.Snowden jasně abez příkras konstatoval, že všechny nevládní organizace jsou ve skutečnostitrojskými koni amerických tajných služeb, kde jde o všechno možné, jen neo to, co hrdě uvádějí na svých prezentacích. Neumím posoudit, nakolikmluví pravdu, ale jisté je jedno - dnes mnohé z těchto organizací volají popotrestáni viníků sestřelení letadla nad Ukrajinou, ale skoro žádnánevolá po potrestáni vrahů, kteří topili v krvi Irák, Afghánistán. pozdějizpůsobily převraty v Sýrii a Libyi, pokračující občanskými válkami anekončícím utrpením.

2 0
možnosti
Foto

Člověk v tísni je financován Českou televizí a ta zase penězi koncesionářů. V zahraničí plní politické úkoly, např. podpuruje režim P.Porošenka

2 0
možnosti
PS

Máte naprostou pravdu. Jen bych doplnil, že Člověk v tísni dostává peníze např. i od organizací převratového krále G. Sorose, majícího na svědomí kopu barevných revolucí ve východní Evropě, ve střední Asii (postsovětské republiky) a na Blízkém východě.

1 0
možnosti
Foto

K70a54r65e86l 44C44a80c11h

20. 7. 2015 15:02

Všechny tyto organizace, které si osobují jako své poslání ovlivňovat lidi a organizovat jim život, by měly být placeny ze společenské daně, kterou by měl náš stát zavést. Tuto daň by odváděl jeden každý výdělečně činný člověk určitým procentem z příjmu (stanoveným zákonem) a za nevýdělečné osoby s volebním právem by daň platil stát (opět výše stanovena zákonem). Každý člověk by pak sám rozhodoval, komu (které organizaci) by měla být jeho daň alokována (úplně stejným způsobem, jako dnes každý sám rozhoduje o tom, které zdravotní pojišťovně připadne částka jeho zdravotního pojištění). Jeden každý volič by se mohl rozhodnout, zda podpoří takto svou společenskou daní politickou stranu, církev, nebo při nechuti k politickým stranám a církvím nějakou charitativní organizaci. Tyto všechny organizace s politickými ambicemi (i církve mají politické ambice a ne, že ne) by neměly disponovat žádným majetkem určeným k podnikatelským aktivitám, nesměly by přijímat žádné sponzorské dary od  firem a soukromých osob, krom případných členských příspěvků svých členů (jednotně stanovených pro každého registrovaného člena organizace). S těmito prostředky by musely všechny tyto organizace vystačit. Kdo by měl dost příznivců, přežil by. Po kom by nebyla společenská poptávka, musel by zavřít krám. Toť jednoduché, avšak nikým nechtěné řešení průhledného financování těchto subjektů. Ani volby by se nemusely dělat. Podle příjmů stran by hned bylo jasné, koho lidé chtějí a koho ne.

1 3
možnosti
PS

Vážený, proč bychom toto měli platit povinně ? Ať jsou financováni na bázi dobrovolných darů a příspěvků, které by navíc museli povinně zvěřejňovat.

1 0
možnosti
Foto

J36a52k72u61b 85R26o70t81h

20. 7. 2015 14:10

Za mne karma, a hořký podotek: i parlamentní politické strany jsou financovány ze státního rozpočtu, tedy z daní firem a jednotlivců. Je to relikt první poloviny 90. let, kdy partaje ještě nedokázaly samy sebe financovat z pochopitelných důvodů. Dodnes samozřejmě nedošlo k nápravě. Takže já financuji například komouše, kterým bych osobně daroval něco úplně jiného, než státní příspěvek.;-€

5 0
možnosti
Foto

Dá se souhlasit. K tomu by bylo vhodné i poznamenat, že veškeré dary by měly být průkazné a dary ze zahraničí by měly být koncentrovány do zvláštního fondu kvůli verifikaci dárce a přijímány dary pouze pro čistě humanitární akce.

1 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2710x
*1969, člen zastupitelstva městské části Brno-Bystrc. Jsem aktivní komunální politik, zvolený za místní občanský subjekt. Zakladatel a předseda politického uskupení Svoboda a síla, prosazujícího ideál silného a svobodného jedince.

Seznam rubrik