Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Svobodní...to je ta strana,která má dlouhodobé volební preference kolem nuly a už skoro nikoho nezajímá....to je skutečná realita;-)

1 1
možnosti
RM

Do vnitřní politiky svobodných nevidím, ale jako člověk zvenčí bych více pragmatizmu a praktičnosti uvítal.

8 0
možnosti
PP

njn, Liberland je hezká věc, ale tvůrci jaksi zapoměli, že se jim tam nacpe a ovládne ho ta nejagresivnější zájmová skupina a nastolí svá pravidla. Pokud to někdo nepochopil, Liberland zde používám jako symbol "ulraliberalismu" a žvanění na růžovém obláčku.

0 0
možnosti
PP

P.S.  Netroufám si říci, jak se situace u SSO vyvine, protože to nezáleží ani tak na ideách a návodech, jako na stranickém rozvrstvení osob s konkrétními zájmy, ale troufám si říci, že idealistické postoje P. Macha zákonitě povedou mnohem spše k chálífátu než k liberlandu.

1 0
možnosti
ZH

Jméno Hampl sice vidím poprvé, ale držím mu palce. R^:-)

0 0
možnosti
Foto

Podobně jako František Matějka nesouhlasím s Vašimi závěry a mám své vlastní. Vrátím se k Vašemu článku za půl roku - třeba v únoru. Jdu si to nastavit do kalendáře.

0 0
možnosti
Foto

Jaký to bude mít smysl? Za půl roku bude všechno jinak, budeme jinde, budou se bojovat jiné bitvy. Jestli byl článek pravdivý více či méně, koho to bude ještě zajímat? K čemu je taková věc dobrá? Ale samozřejmě dělejte, jak myslíte.

2 0
možnosti
Foto

Jako člověk, který se na založení Svobodných osobně podílel a znovu se stal po letech jejich členem, Vám děkuji za zveřejněný pohled na věc. Jistě nezůstanete osamocený v komentářích současného dění, což je jedině dobře pro Svobodné, byť Vaše závěry nesdílím.

6 0
možnosti
PP

Moc nechápu s čím s autorem nesouhlasíte, zvláště po přečtení vašeho posledního blogu. Nesouhlasíte, že se jedná o štěpení?

Moc si nedovedu představit, že Mach sestoupí z výšin debat o liberalismu a postaví se do čela odporu proti islamizaci. Zároveň jsou v SSO tedy minimálně jednotlivci, kteří se chtějí proti islámu vymezit jako zásadní hrozbě a prakticky téma politicky uchopit. Kam vedle Hampla řadím podle toho co píšete i Vás. Rovněž ve voličské základně, co si matně vzpomínám na volební kalkulačku a další průzkumy, je téma islám dosti stěžejní. Mnohem více než u jiných stran. I když situace postoupila a dnes už ve všech stranách.

Takže sice nevím, jak je který proud v SSO silný a kdo má šanci na úspěch ve vnitrostranických volbách  ale to štěpení tam evidentně je. A pan Lošťák ho myslím pospal i v obecné rovině velmi přesně jako realita vs akademická debata o svobodách.

4 0
možnosti
JN
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2710x
*1969, člen zastupitelstva městské části Brno-Bystrc. Jsem aktivní komunální politik, zvolený za místní občanský subjekt. Zakladatel a předseda politického uskupení Svoboda a síla, prosazujícího ideál silného a svobodného jedince.

Seznam rubrik