Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J45a33n 80R87á47ž

17. 1. 2016 12:05

Nákaza, která se šíří ze všech škol humanitně zaměřených oborů, a to všude na světě, dělá z relativně velkého množství mladých lidí užitečné blbce těch, pro které je odpor proti individuální svobodě, osobní odpovědnosti a modelu státu, který do života občanů nezasahuje, životním programem.

Většina těchto škol vypouští společensky neproduktivní občany, které nikdo nenaučil se o sebe sám postarat a ti pak dělají "vatu" v různých neziskovkách a jiných na státním cecíku přisátých, ale zcela neužitečných spolcích.

0 0
možnosti

Rv Vaše kritika je velmi zavádějící a ve své, ani ne polopravdě podpásová.

Jděte na stránky BPI, tam je celá přednáška p. Hampla a seznáte, že charakterizuje "sluníčka" množinou pohledů a ne jen tím jedním.

Za mně jedna otázka: proč najdete daleko více studentů- sluníček (včetně i profesorů) na humanitních oborech?

0 0
možnosti
Foto

Odpověděl jsem o něco níž. Rozumím vám, ale proti mně opravdu Pera Hampla bránit nemusíte. Jednak by to zvládl sám, hlavně se ale s Petrem známe i osobně a jsem jeho velkým příznivcem. Berte to jako můj pohled na stejnou věc.

1 0
možnosti

Vlády národních států se chopily zavádění neomarxismu do svých vzdělávacích systémů. První úspěchy jsou už na světle božím.Takže pravdu máte oba. Přitáhla to stará garda a vychovaná mládež, to je ovoce jejich snažení. Důležitý počin pro to, aby civilizace šla do kopru.

1 0
možnosti
Foto

Nevedu spor s Petrem Hamplem, je to víc reakce, asociace, inspirace jeho přednáškou než opozice. Petra znám osobně a velice si ho vážím. Berte to jako můj osobní pohled na tutéž věc, jiný úhel pohledu.

1 0
možnosti

Ti vaši kolegové nechtějí žít opravdový život, je zajímá jen konzum.

1 1
možnosti

J34a24n 34R18á29ž

17. 1. 2016 11:46

Takže je podle Vás účelné a prospěšné žít jen takový život, který považuje té Vy za opravdový. Jste schopen připustit, že ten "opravdový život" má nekonečné množství různých variant?

Svobodný člověk má žít takový život, který jemu, zdůrazňuji to jemu, přináší uspokojeni za podmínky, že nenarušuje život jiných., Což neomarxisté pod různými hesly (environmentalismus, multikulturalismus, všeobjimající lidská práva, sociální rovnost) tak rádi dělají!

0 0
možnosti

T37o31m86á25š 38P21í41c39l

16. 1. 2016 20:29

Moc zajímavá úvaha. Na druhou stranu, vyplývá z ní, že ta orientace zbytečných lidí nevytvářejících hodnoty na marxismus je velmi pragmatická. To mi trochu nesouhlasí s mým náhledem na tuto partičku, o jejíž racionalitě a pragmatičnosti si moc iluzí nedělám. Oni těm nesmyslům opravdu věří a to, co za to dostávají (dotace, úřady a podobně) skutečně považují za zaslouženou odměnu.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS