Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J31a26n 72R49á73ž

26. 2. 2016 18:10

Jestli se dostane do křesla někdo zbrusu nový, a ještě k tomu bude dosud vládnoucí uskupení v opozici, vůbec mu nezávidím. Současný hejtman zcela jistě obsadil do vedení odborů svoje oddané úředníky, na které ví kdejakou špinavost jaké se dopustili, a ti budou novému hejtmanovi celkem spolehlivě házet klacky pod nohy. Služební zákon nedovolí očistu a tak bude starý hejtman úřad ovládat dál.

Vůbec nepochybuji, že kdyby např. v Brně šel Hašek do opozice, tak novému vedení prostřednictvím oddaných úředníků, tak znepříjemní život, že by to otrávilo každého. Takže kdyby nakrásně v JmK vyhrálo Ano a hejtmanem se stal jejich lídr, který chod úřadu pořádně nezná, nemá šanci něco nového prosadit a např ZÚR, na jehož schválení nemá zcela zřejmě Hašek zájem, nebude realizován ani po deseti letech od dne, co Hašek sliboval, že bude vypracován.

To je konstatování získané vlastní zkušeností, když jsem nastoupil po sametu jako šéf aparátu jednoho centrálního úřadu. A to nebyl v platnosti Služební zakon!

0 0
možnosti
MK

Sociolog Petr Hampl má všechny předpoklady být platným zastupitelem. Ke své práci potřebuje znalosti z více oborů, což je jistě dobrá vizitka.

0 0
možnosti
ZB

Přinesla snad "vláda odborníků" udržovaná na truc Zemanem proti vůli parlamentu snad něco dobrého? Vlastně ano,mnozí "odborníci" se ztrapnili natolik,že potom v barvách prezidentské strany SPOZ - Zemanovci,ve volbách u voličů úplně propadli.3 procenta hlasů a po Zemanovcích od té doby neštěkne ani pes a to se tam nacpalo tolik ambiciozních lidí....

0 1
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2710x
*1969, člen zastupitelstva městské části Brno-Bystrc. Jsem aktivní komunální politik, zvolený za místní občanský subjekt. Zakladatel a předseda politického uskupení Svoboda a síla, prosazujícího ideál silného a svobodného jedince.

Seznam rubrik