Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

ano, Václav Havel skutečně nelhal. Lidé jej opravdu nevolili, byli to poslanci KSČ, a to jednomyslně.

0 0
možnosti
PB

..... su rád že Plzeň a Bystrc vosvobodili Američani, trochaj míň rád su že ten Prágl vosvobodili Vlasovci,- ale ináč sa tetelím blahem nad tou Osvietimí, kterou vosvobodili Ukrajinci, jak sem sa na starý kolena dozvěděl z domácích medií ! Nyčko netrpělivě čekám na konečnej verdikt mediálních stratégů, který komparujou Tobruk se Stalingradem a rozhodujou sa, která že to bitva byla v průběhu WW2 klíčová. Samozřejmě ve hře je ešče neskutečnej masakr na Sicílii, ve vyklizeným Římu a v Paříži,- čemuž sa nemože bitva v Kurským voblouku vůůůbec rovnat ! A ve finále bych sa rád dozvěděl, proč sa ti Francouzi. Briti a Amíci po dobytí Berlína stáhli na periférku a veškerou slávu, zcela nepochopitelně, přenechali tem Ivanům ?!?

0 0
možnosti
JH

J70a61n 41H14l98e40d52í67k

28. 4. 2016 23:15

Žabovřesky byly osvobozeny 26.dubna 1945 v 16,30 hod, opilí, špinaví, vonící střelným prachem, rozbíjeli výlohy a obsahy rozdávali lidem, poté začala honitba dívek a žen, už se jim nechtělo umírat, zato Němci bojovali do posledního dechu. Proto se už po mnohé fronty zastavily a hnuly se až po tvrdém zásahu nejvyšších velitelů. Na př. maršála Malinovského, který se angažoval zejména na Moravském Slovácku, Ořechově, Želešicích i v Brně. A začaly se naráz rojit tzv. partyzáni.

0 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2710x
*1969, člen zastupitelstva městské části Brno-Bystrc. Jsem aktivní komunální politik, zvolený za místní občanský subjekt. Zakladatel a předseda politického uskupení Svoboda a síla, prosazujícího ideál silného a svobodného jedince.

Seznam rubrik