Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

"Je to jako chemická reakce - smísíte nesmísitelné..."

Nedávno jsem to podobně pomocí alegorie popisovala jednomu svému kamarádovi:

Ta naše Evropa je původně zdravý přírodní rybník plný nejrůznějších živočichů a rostlin a od určité doby do něj technologové moci začnou kapat olej.

Na hladině se nejprve pohybují malé kapky oleje, ale stále platí zákony nejvyšší, to je zákony přírody a ta se rozhodla, že voda a olej se nikdy nesmísí.

Po čase, jak se neustále přidávají další a další kapky oleje, tak se začnou menší kapky potkávat a spojovat ve větší kapky a pak v celá olejová kola.

Bude to končit tím, že rybník bude jednou plynule pokryt vrstvou oleje, která zamezí přístupu vzduchu a slunce a veškerá vegetace v rybníku zahyne.

Napsal jste velmi důležitý blog o podstatě. Karma.

23 0
možnosti
MM

Nepátrat po zločinci a nezkoumat jeho motiv je přeci nesmysl. Nepodceňuji nebezpečí islámského terorismu, ale brát to v opačném gardu je hrozně jednoduché. Co taková ETA ve Španělsku, IRA v Severním Irsku, Frakce Rudé armády v Německu, co ti šílenci v USA, kteří snad každý týden střílejí ve školách, co ten německý pilot co to napral s letadlem do skály? Takových případů je mnoho a jestli ten rybník chcete vyčistit, musíte vědět od čeho a jak.

5 1
možnosti
MM

Pro jistotu jsem to přečetl dvakrát, ale stejně, zřejmě mojí vinou, jsem obsah článku nepochopil. Můj dojem je, že těch nesmyslů na pár odstavců je až moc.

4 11
možnosti
MN

Ano, je to Vaší vinou.

18 2
možnosti
MB

Jasně, proč bychom se zabývali takovými nepodstatnostmi, jako jsou příčiny, že? Když někdo má jasno bez ohledu na to, co bylo skutečnou příčinou a má to jasně ideologicky zdůvodněné. Rv

3 8
možnosti
JK

Mně zase přijde, že se hledají důvody, aby ty teroristické útoky nebyly spojeny s islámem... jakoby si byli ti, co to popírají, vědomi, že dopustili veliký průšvih a chtěli se vyvinit.

28 2
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2710x
*1969, člen zastupitelstva městské části Brno-Bystrc. Jsem aktivní komunální politik, zvolený za místní občanský subjekt. Zakladatel a předseda politického uskupení Svoboda a síla, prosazujícího ideál silného a svobodného jedince.

Seznam rubrik