Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

já jsem za to opatření rád, snad zase o krůček blíže k rozpuštění europákistánu RvEURv

13 1
možnosti
JL

A víte v čem je paradox? Toto nařízení zcela jiste sníží počet zaměstnanců v Německu. A to za situace, kdy ještě nedávno někteří němečtí politici tvrdili, že na pracovním trhu je pracovníků nedostatek, který je třeba doplnit imigranty. :-/

4 0
možnosti
ZH

Nejde o pracovníky v Německu, ti podléhají německému pracovnímu právu tak, jako tak. Tohle je zaměřeno na pracovníky zahraničních firem, kteří jsou vysláni na práci do Německa. Typicky stavební práce, nebo kamiony.

2 0
možnosti
KB

K57a31r27e67l 83B31o32k

2. 8. 2016 21:03

Jest-li si autor bloku myslí, že připuštění našich pracovníků na německé pracovní trhy byl nejdůležitější důvod pro vstoupení do EU, tak je na pováženou jeho zdravotní stav.

1 9
možnosti

Ano, všechny velkohubé deklarace o výhodách společné Evropy berou za své. EU se zkrátka rozpadá před očima, zbydou jen trosky. Rv

25 1
možnosti
MB

Mam jemny pocit ze bud autor nepochopil chystany zakon alebo ja som nepochopil jeho vety o uzatvoreni pracovneho trhu pre Cechov... Pracovny trh ostane taky aky je - nikto ziadnemu Cechovi nebude branit v tom ist do Nemecka a najst si tam pracu - kludne aj za Nemecku minimalku (za menej to legalne nieje mozne ani teraz a nebolo ani v minulosti). Ide o to ze ked napriklad ceska firma vysle svojho pracovnika do Nemecka stavat barak pre nemeckeho zakaznika tak bude Nemecko vyzadovat aby tento pracovnik dostaval aspon nemecku minimalnu mzdu. Tzn aby sa nestavala situacia ze firma vysle z Ceska robotnika do nemeckeho zavodu kde pracuje bok po boku nemeckych zamestnancov na uplne rovnakej praci ale za peniaze za ktore by clovek ktory stoji vedla neho a robi uplne to iste ani nezdvihol zadok z postele... ( a mozete si byt isty ze za daneho robotnika ceska firma zinkasuje zaplatene "po nemecky" alebo nemecka firma vykoristuje a v tom pripade bude tento zakon prekazat najma jej )

6 3
možnosti
Foto

Je to vcelku snadné vysvětlit. Německo, stejně jako Francie, nenutí jen místní zaměstnavatele cizinců, aby jim vypláceli minimální (či obvyklou) mzdu, ale i zaměstnance českých firem, operujících na tamním trhu. A tak český dopravce má vyplácet svým řidičům, jedoucím přes Francii, mzdu obvyklou pro řidiče ve Francii. V důsledku to znamená vytlačování českých firem z tamního trhu.

Z pohledu Německa či Francie nebo Švýcarska je to přijatelná praktika, chrání tím svou ekonomiku. Zároveň je to však zcela neslučitelné s deklarovaným otevřením evropského trhu a trhu práce východním zemím po jejich vstupu. To, na co nás do Unie lákali, tak bere rychle zasvé.

27 1
možnosti
MS

Já byc zase požadoval, aby zapadní společnosti vyplacely stejné mzdy jako ve své zemi. Tzn prodavačky českého Lidlu by měly dostavat stejnplat jako jejich kolegyně v německé Lidlu atd.

32 0
možnosti
MN

Nechápu v čem autor spatřuje nejednotnost stanovisek Německa v různých otázkách? Německá stanoviska jsou jednotná! BUDE PO NAŠEM! Ostatní země EU budou zticha a bez protestu! ;-D

37 1
možnosti
Foto

Tak to ale bylo vždy a všude. Větší karta bere.

6 0
možnosti
Foto

V podstatě je to to samé, jako minimální mzda u nás. Ta také některé zaměstnance poškodí, místo toho, aby jim pomohla.

6 1
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2710x
*1969, člen zastupitelstva městské části Brno-Bystrc. Jsem aktivní komunální politik, zvolený za místní občanský subjekt. Zakladatel a předseda politického uskupení Svoboda a síla, prosazujícího ideál silného a svobodného jedince.

Seznam rubrik