Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mzda odpovida tomu, jakou hodnotu ten ktery vytvoril. Jestlize si nekdo mysli, ze za malo penez v Nemecku nebo Svycarsku vytvori velkou hodnotu je to spatna kalkulace.

0 0
možnosti

chápu tento váš výrok správně????//////Co to o našem rovnoprávném postavení a údajné evropské solidaritě říká, si domyslíte snadno sami.

Zdroj:http://lostak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=541041///////

že si myslíte, že je nutné aby Češi měli neustále nižší platy něž Němci a to vnímáte jako vynikající postoj k rovnosti a rovnoprávnosti? pokud vím, když přijdete někam do cizího hotelu také nemůžete říci, já chci nižší cenu jako u nás doma....nebo vy to tak děláte? a jste úspěšný s touto svou taktikou?

:-):-):-)

1 0
možnosti

jde o to, jestli chcete jít směrem nejnižší možné mzdy, nebo raději cestou nejvyšší možné....vaše volba...pokud chcete chodit do práce a žít pod mostem....vaše volba....v Německu se s českou mzdou neuživíte....a tak je dobré tlačit na to, aby všichni měli alespoň podobné mzdy...to zaprvé odstraní tu primitivní závist..a za druhé vyrovná životní standardy a pomůže k vytvoření SOZIALE MARKTWIRTSCHAFT...KTERÁ Německo proslavila a udělala ho ekonomicky a společensky silným....

0 0
možnosti

A myslíte, že vás Němci budou zaměstnávat za ten srovnatelný plat?

2 0
možnosti
Foto

Vymyslela jsem krásné protiopatření, německých a francouzským pracovníkům bude muset být vyplácena, jakmile vstoupí na půdu naší republiky stejná mzda jako našim pracovníkům.

4 0
možnosti

tato praktika uz davno funguje v Rakusku - urcite v stavebnictve. Ak zahranicna firma vysle robit do Rakuska na stavbu, musi mat povolenie od rakuskeho ministerstva , nasledne 3 dni pred zacatim prac hlasite vsetkych ludi na pracovny inspektorat a mozete si byt isti, ze kontrola pride... nasi musia mat pracovne zmluvy (kopie) v rodnom jazyku ako aj prelozene do nemciny. Nase 'diety' sa do platu nezapocitavaju, musia mat na dlzku pobytu v Rakusku rakusku minimalnu mzdu... Problematika je sirsia, ale v kazdom pripade je to nastavene tak, aby sa nasim firmam velmi neoplatilo...

1 0
možnosti
Foto

K48a91r29e78l 11R10a44d89a

3. 8. 2016 11:27

V téhle záležitosti nejde ani tolik o jednotlivé pracovníky. Jde hlavně o uzavření přístupu pro firmy z východu. Česká firma si prostě nebude moci dovolit poskytovat služby v Německu, platit svým českým zaměstnancům trojnásobné mzdy, by většině majitelů přivodilo infarkt.

2 1
možnosti

Kdyz ta Nemecka "solidarita" je tak selektivni az hranici s uchylkou.

6 0
možnosti

I tento krok elit EU je zjevným důkazem, že za vším stoji business, žádná humanita. A to se týká i migrace. Vyloučení Středoevropanů z jejich pracovního trhu jim uchrání místa pro své původní obyvatelstvo, které tento druh práce je ještě ochotno akceptovat. V případě migrantů jde o předpoklad vykonávaní těm nejpodřadnějších prací, které nikdo nechce dělat. V drtivé většině však skonči jako konzumenti spotřeby, které bude živit střední třída.

10 0
možnosti

Už aby to za zavedli, třeba pak Poláci, co tu dělají za pár drobnejch, přestanou krást naftu, a já pak nebudu muset líčit pasti, volat policajty a hodiny sepisovat protokoly na policii. Chci se alespoň o vikendu vyspat. Jinak tady vůbec nejde o solidaritu, ale o stejné podmínky pro všechny podnikatele na trhu. :-)

1 1
možnosti

Jak to bude fungovat v reálu? Pokud pojede řidič z Maďarska do Holandska, tak se mu to rozpočítá jako počet hodin v Maďarsku, Rakousku, Německu, Holandsku? Případně Maďarsku, Slovensku, Česku, Německu, Holandsku? Nebo se bude brát jenom cílová země? Jenom se ptám...

4 0
možnosti

Právě na téhle otázce to krachuje. :-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2710x
*1969, člen zastupitelstva městské části Brno-Bystrc. Jsem aktivní komunální politik, zvolený za místní občanský subjekt. Zakladatel a předseda politického uskupení Svoboda a síla, prosazujícího ideál silného a svobodného jedince.

Seznam rubrik