Diskuse

Uzel romského problému

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J10a13n 68R76á36ž

18. 10. 2016 0:55

Východiskem pro jakoukoliv smysluplnou debatu o t.zv. "Romském problému" je nejprve najít objektivní důvody, proč s etnikem, který ve střední Evropě žije už 700let, ještě v dnešní době nějaký problém pořád je.

Je to důležité východisko i pro smysluplnou debatu o tom, jaký osud pravděpodobně čeká v Evropě současné migranty.

2 0
možnosti

Že je nesprávné je chtít, že řešení romského problému pomůže, když nebudeme znát fakta. Zdroj:http://lostak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=553657

Přečtěte si po sobě, co píšete ! A tvrzení : " potřebujeme tvrdá fakta, další analýzy ", je v tomto případě laciné klišé. Zrovna Vy horlivě bojujete proti plýtvání penězi daňových poplatníků, které by tyhle podrobné statistiky stály. Realitu vidí každý. A vidí i to, že mezi tzv. nepřizpůsobivými je vyšší procento daného etnika, ale jsou mezi nimi i lidé z etnické majority. Nebo chcete vytvářet nové rasové zákony ?

Jeden chronický problém, tolerance lichvy, vyřešila jakž takž současná vláda ( návrh možná ještě lepší byl přitom vypracován již r. 2009 ). Obecně prospěšné práce jako motivace pro nezaměstnané byly zákonem nastaveny tak nesmyslně, že je musel zrušit Ústavní soud. Čili nastavit lépe. Stejně jako snížit věkovou hranici trestní odpovědnosti. Zastropování životního minima pro rodiny s více jak 5 dětmi, tuším, již platí. Výplata části sociálních dávek v poukázkách ( mohlo být, kdyby to zase nezvoral jeden bývalý ministr ).

A doufám, že nepreferujete jen silová řešení ( jak by název vaší strany mohl naznačovat ). Jednotlivé obce mají dost možností - práci městské policie, terénní sociální pracovniky, nízkoprahové kluby pro děti a mládež, příměstské tábory, pravidla pro ubytovny a startovací byty. Jistě Vás napadne i něco dalšího, když se zabýváte komunální politikou.

0 0
možnosti
Foto

Právě proto, že se zabývám komunální politikou, vím, jaká je účinnost těch opatření, která navrhujete. Neznámá. Neznáme poměr výbosů k nákladům, vůbec netušíme, jestli se situace díky všem těm opatřením, které se tak moc líbí neziskovkám, zlepšuje. To ostatně nejsou má slova a zkušenosti, diskutuji o tom s lidmi, kteří s Romy pracují velmi dlouhou dobu.

Celá řada neziskových organizací si z romského problému udělala obživu. Podobně jako vy budou tvrdit, že jejich aktivita něco zlepšuje a když ne, tak je to proto, že na ni bylo vynaloženo příliš málo peněz. Potřebujeme data, abychom mohli provést audit sociálních programů, podpořit ty efektivní a zastavit ty, které jsou jen černou dírou na peníze.

2 0
možnosti

Uzel? Jedině rozetnout. Je tady občanská rovnost, určitá sociální podpora, tak co ještě? Kolik generací je potřeba doslova "vypěstovat"? Měla by stačit jedna, dvě a to již minulo. Není pravda, že za komoušů tohle a támto ;-(, podpora byla a až až velká.

1 0
možnosti

Tad data samozrejme jsou. Ovsem jak pro koho. Takze volit jen strany, ktere je nejen SVYM volicum poskytnou.

1 0
možnosti

Obecně platí co "neměříme", nemůžeme analyzovat a nemůžeme tedy ani najít cestu jak to případně zlepšit.

Je to současný evropský problém nejen u nás s romskou menšinou, ale i se začleněním imigrantů v EU. Taková cesta předstírání, že politici něco řídí, ale přitom sami neví co a kam.

11 0
možnosti
Foto

Kromě 13 tisíc občanů ČR, kteří se v roce 2011 při sčítání lidu přihlásili k romské národnosti, zde oficiálně žádní jiní nepřizpůsobiví nebo nepracující Romové nejsou, takže není vůbec co řešit - a ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier se svou vládní "Strategií romské integrace do roku 2020", ve které uvádí, že Romů je v ČR asi 300 tisíc, si z nás snad dělá srandu....!!

4 0
možnosti