Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A43l16e93š 75M47e28r57t16a

19. 10. 2016 21:09

Nepodsouvejte našim elitám, že jsou neomarxisté. Dalaljláma se jasně vyjádřil, že on je marxista jako řemen ( http://denikreferendum.cz/clanek/19543-jsem-stale-marxista-zopakoval-dalajlama). Kalousek, Kocáb a někteří naši rektoři svou orientaci tutlají, ale pravda stejně jednou vyjde na světlo.

0 0
možnosti

J52a26n 30R97á28ž

19. 10. 2016 16:09

Když slyším trapné kecy rádoby intelektuálů, kteří mají o tibetském buddhismu i Dalajlámovi nainí představy, vyskočí mi dvě vzpomínky.

Jedná na zvláštní "kouzlo" které Tändzim Gjamccho vyzařuje, na jeho neustále rozzářenou tvář a moudrá slova, která pouští do světa. Což mi zůstalo jako úžasný zážitek po setkáním s ním před cca dvaceti lety.

Druhá na to, když mi v Tibetu jeden stařík vyprávěl, doufám, že tlumočník jeho slova nezkreslil (nebyl to oficiální tlumočník), jak byl vděčný, když ho z celou rodinu propustili z klášterního otroctví čínští vojáci. (V Tibetu byli za panování lámů dvě třetiny obyvatel když ne přímo otroky, tak nevolníky klášterů).

Lidé kolem Bursíka a vdovy nějak se zapomínají, že Tändsin je v jádru socialista který ví, že by samostatnost Tibetu nic dobrého pro Tibeťany nepřinesla a proto o ní ani neusiluje.

4 0
možnosti

Mícháte dvě věci: vyspělost společnosti a právo národa na sebeurčení. V Číně je v současné době cca 3 miliony lidí v postavení otroků. V době anexe Tibetu probíhala v Číně brutální vláda bolševiků, která stála životy milionů lidí...

1 0
možnosti

Mám takový pocit, že všichni ti malí a velcí pozéři u nás, kteří urputně mávají tibetskými vlajkami, jsou už asi jediní, kdo bojuje za svobodu Tibetu, protože současný Tibet se odtrhnout od Číny nijak nesnaží.

4 1
možnosti

Svoboda národa nespočívá nutně v jeho samostatnosti.

4 0
možnosti

Je nutné zalézt velkému čínskému komunistovi do zadku. Jinak nevidím důvod, aby člověk, který se zaštiťuje pojmem svoboda, řešil, že někdo respektuje duchovní autoritu dalajlámy.

5 4
možnosti

Copak nevidíte tu šaškárnu? Říkate, že přijel bezvýznamný cirkus, ale 4 ústavní činitelé veřejně káraji toho kdo cirkus navštívil. Jenom proto, aby se strýček Si nezlobil. Ten Váš blog, to je ta Vaše Síla a svoboda? Měli by jste se přejmenovat na stranu uťápnutých sralbotků, když se tak bojíte že Vám strýček Si pohrozí žlutým prstíkem z nejšpinavější metropole na světel. Rv

6 3
možnosti
Foto

Politické EU šaškárny si doma užijem až dost, takže nejaká Čína nevadí.

3 2
možnosti
Foto

cirkus a kýč je pro mne to, když si zastupitel města nasadí růžový klobouk kovboje a čpí z něj rétorika zelenohnědých mravenců doby pětasedmdesáti let zpátky.

12 8
možnosti
Foto

Radko, nemáte příliš mnoho reminiscencí na nacismus?

1 4
možnosti

Jsi hlupák !!!

3 2
možnosti

Dalajláma je vrcholný představitel buddhismu, filosofie,která se snaží měnit jednoho každého člověka a tím i celý svět k lepšímu.To Vám vadí?Přečtěte si od něho Ty Vaše ubohé slátaniny nemá smysl komentovat,stejně tak jako výsledek té Vaší ubohé náckovské straničky "Síla a svoboda",ani jedno procento...;-)

9 5
možnosti
Foto

Nějak tak to vidím i já. R^

5 4
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2710x
*1969, člen zastupitelstva městské části Brno-Bystrc. Jsem aktivní komunální politik, zvolený za místní občanský subjekt. Zakladatel a předseda politického uskupení Svoboda a síla, prosazujícího ideál silného a svobodného jedince.

Seznam rubrik